Zondag, gewoon lekker binnen

Zondag, gewoon lekker binnen. Vaag hadden we het plan om als het beetje zonnig was om naar buiten te gaan voor een wandeling… Maar nee, het was grijs, het bed was lekker en we hadden eten zat in huis. Brood uit de broodbakmachine. Beschuit op bed. Een klassieke zondag, eigenlijk.

Beschuit op bed…

Artis ook dicht

Op Twitter, Facebook, de telllevisie kwam van alles voorbij over de corona-dreiging, maar daar lieten we ons niet zenuwachtig over maken. Nou… Een beetje wel natuurlijk. We zijn alletwee bijna zeventig, dus in de gevoelige zone. Maar, vandaag dus niet, want we gingen er niet uit. Ik had in mijn hoofd om nog even naar Artis te gaan – dat was nog open – maar hoor net dat het nu ook dicht gaat.

Het is stil in de stad…

Geen café, geen restaurant, geen museum, geen theater, geen Artis, nu alles dicht. We hoeven gelukkig niet in de rij te staan voor onze weed, want die roken we niet. Vandaag gewoon lekker bezig met oude foto’s. Linda maakt zich zorgen over haar zus en zwager die in Spanje zitten. Daar is alles nog strenger dan hier. Vreemde tijden. Misschien morgen even door de stad lopen en fotograferen. Zo stil is het nog nooit geweest.

De Harger- en Pettemerpolder in 2010, met wat ijs langs de Schoorlse zeedijk.

Afstand houden. Misschien morgenvroeg naar Appie. De Duvel is in de aanbieding. Die kunnen we hamsteren. Voor de rest hebben we alleen nog groente nodig. En verder rustig schrijven. Voor het blog, voor dit blog en verder met mijn plan voor een boek over de Harger- en Pettemerpolder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *