houdbaarheidsdatum

Zaterdag, niet naar buiten?

We liggen – het is net na twaalven – nog lekker in bed. We hoeven geen boodschappen te doen, het stoofpotje staat koel en ik hoef vandaag niets te schrijven voor Computer Creatief. Kortom, het voelt gewoon als een vrije zaterdag. Niet als een Corona-zaterdag.

Kwaliteitsgarantie

Nou… Niet als Corona-zaterdag? De radio staat op 1 en daar hoorden we Ilja Leonard Pfeijffer vanuit Genua verslag doen hoe het virus in Italië huishoudt. Het zet je aan het twijfelen over de maatregelen in Nederland. Is het te weinig? Zijn we er over 14 dagen hetzelfde aan toe als in Italië? Ik kijk naar de zakjes bonen die we hebben aangeschaft met een houdbaarheidsdatum/kwaliteitsgarantie tot volgend jaar september. Hoe zijn we er tegen die tijd aan toe?

Lekker in bed

Volgende week een CT-scan van mijn longen in het olvg. Gaat dat nog door? Als bijna 70-jarige longpatiënt maak ik me soms/regelmatig zorgen over mijn eigen houdbaarheidsdatum. Maar nu even niet. We liggen lekker in bed. Met koffie, koekjes en voor lunch ons eigen gebakken brood. We kopen nog een boek voor onze e-readers. Als het niet nodig is, hoeven we de komende dagen niet naar buiten. Zoals Pfeijffer zei: hij mag niet naar buiten, dus hij krijgt het virus niet. Wij mogen nog wel, maar hoeven even niet. We blijven binnen. Lekker rustig. En veilig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *