Van Getxo naar Bilbao en terug – dag 18

We keken uit het raam van Hotel Neguri. Er liepen wat mensen met paraplu’s. Regen! De ideale dag voor een bezoek aan een museum. En zo hard regende het niet. Daar hadden we trouwens ook niets voor bij ons.

We hadden de dag ervoor even gekeken waar Metro Neguri precies was en we hadden gezien dat er een man achter een raam zat. Voor de kaartjes natuurlijk! Maar nee, we moesten van hem kaartjes kopen in de automaat. Dat lukte wonderbaarlijk goed en de automaat spuugde de kaartjes uit. Wij staken onze kaartjes in de automaat bij de ingangspoortjes, maar ze werden onmiddellijk terug gespuugd. De poortjes gingen niet open. De man van de metro begon achter zijn raam gebaren te maken, waar we glazig naar keken. Wat bedoelde hij? We liepen weer naar het kaartverkoopapparaat en terug naar de poortjes en de man achter zijn glazen raam maakte steeds draaiende gebaren. We deden de kaartjes er nog een keer in, maar niks. Hij begon hard door raam te roepen en nog meer te wijzen. Flecha, Flecha hoorden we. Flecha? Pijl! Ah, de pijltjes op de kaartjes: twee minuscule rode pijltjes op de achterkant van de kaartjes me daarop de reclame van de Kutxabank. Die pijltjes moesten natuurlijk eerst ingevoerd worden. Eureka!
De metro voerde ons door de voorsteden en stadjes van Bilbao. Of was het al Bilbao zelf? Deze voorstadjes zagen er niet vrolijk uit. Het kon natuurlijk ook liggen aan het grijze wolkendek, waar een beetje motregen uit viel. We waren gewend aan de heldere  brandende zon, die alles vrolijk en helder maakt. Hier werd alles grijs geschilderd!

Guggenheim

Het museum Guggenheim was alles wat je van een mooi, modern museum kan verwachten. Een architectonisch prachtig gebouw. Twee tentoonstellingen naast de vaste collectie: L’école de Paris en Andy Warhol Shadows. Met mijn camera mocht ik binnen geen foto’s maken, dus die bleef in de rugzak in de vestiaire. Een schitterend museum, met een prachtige vaste collectie en de ‘losse’ tentoonstellingen waren ook niet mis.
Toen we teruggingen naar Getxo stapten we drie haltes eerder uit om de Pont Biscaye te gaan zien. Een prachtige zweefbrug voor auto’s en voetgangers, die tussen de twee oevers van Portugalete en Las Arenas heenzweeft.
‘s Avonds aten we voor de tweede keer bij Itsasazoka, nog een keer verse inktvis voor het te laat was en mosseltjes. Morgen naar Bayonne, onze een na laatste stop voor Bordeaux.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *