Silver Efex Pro 2 experimenten-2

Een beetje opzoek naar foto’s waar ik Silver Efex op los kon laten, stuitte ik op een serie foto’s van de Stompe Toren van Ransdorp, die ik een paar jaar geleden schoot. Het was heel dramatisch middaglicht, met van die stralen die door de wolken heen kwamen piepen. Tegenlicht dus, met in de verte Ransdorp en nog verder de Rembrandttoren en de ‘skyline’ van Amsterdam-Noord. Ik voelde dat die lucht en de skyline potentie hadden, maar ik was eigenlijk nooit tevreden met het resultaat. Ik kreeg uit mijn Raw-bestand niet wat ik toen in mijn kop had gezien. Hierboven het resultaat van Silver Efex Pro 2, hieronder mijn hernieuwde pogingen om er in kleur ook iets moois van te maken. Zwartwit werkt hier beter dan de kleur, al had het licht die middag ook iets heel bijzonders. Het lukt me niet om het in kleur goed te krijgen. Het ‘drama’ van de lucht komt in zwartwit wel beter uit.

4 thoughts on “Silver Efex Pro 2 experimenten-2”

  1. @Hedda: Ja, de kleur van de lucht leidt af. Ik denk die vlucht van de vogels een van de dingen was die ik mooi vond bij het fotograferen, maar wat er niet uitkwam in de versie zoals ik hem eerst in kleur maakte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *