Reflexo on urban art in Amsterdam

Artist: Feve Talefera – Hoogte Kadijk tegenover nummer 179
Op de zijkant van het vreselijk saai gebouw van Liander aan de Amsterdamse Hoogte Kadijk, ontstond begin deze zomer een kunstwerk – street art – gemaakt door een Braziliaanse kunstenares. Na een beetje zoeken op het web bleek het onderdeel van een aantal straatkunstwerken, verspreid over de hele stad. Een en ander wordt georganiseerd door Reflexo on urban art – R.U.A. – en is onderdeel van Caramundo, een stichting die zich bezig houdt met culturele uitwisseling tussen Brazilië en Nederland en probeert in de arme wijken in Brazilië mogelijkheden tot ontwikkeling te scheppen voor jongeren.
De afgelopen dagen maakte ik foto’s voor een artikel in DZONE van alle ‘murals’ in de stad die door R.U.A. werden gerealiseerd. Het was ook een eerste echte serieuze test voor een reportage voor mijn nieuwe Fuji X-Pro1. Het was lekker, die kleine lichte camera, vergeleken met mijn D700.

The Fredlees have been tracking down a number of Reflexo Urban Art projects here in Amsterdam for an article in the Dzone magazine.
We’ve seen some magnificant mural paintings on sides of buildings that were otherwise dull and uninteresting or ready for demolishment!
Mr. Fredlee enjoyed photographing the huge murals, meeting some of the artists while work was in progress and chatting to residents to hear their views on the colourful artwork that now brighten up their street and neighbourhood!
The Reflexo initiative is a joint venture with Amsterdam and visiting street artists from Brazil and Spain.

Artist: Diego Dedablio – Muiderpoortstation.
Artist: Claudio Ethos – Foeliedwarsstraat 40.
Artist: Titi Freak – Jan Tooropstraat 28.
Artist: Highraff – Schipluidenlaan 12.
Artist: Tinho – Jan Celestraat.
Artist: Rimon Guimaraes – Havenstraat 12.
Artist: Derlon Almeida – Haag en Veld 136.
Artist: Dalata – Heesterveld 75.
Artist: Ana Taratiel – Heesterveld. Mural nog in bewerking.
Artist: Ana Taratiel – Heesterveld. Mural nog in bewerking.

3 thoughts on “Reflexo on urban art in Amsterdam”

  1. …maar wat een trieste ontdekking te zien dat al snel na de oplevering van de schildering tegen de gevel op gebouw Liander aan de Hoogte Kadijk een respectloze graffiti kliederaar pal tegen de schildering van Feve Talefera zijn stempel meende te moeten drukken.
    Duidelijk iemand die de respectvolle code zoiets NIET te doen aan de laars lapt.

  2. Als ik uit mijn slaapkamerraam kijk, kijk ik er recht tegen aan. Dit is de minst mooie mural van het hele project. Jammer dat de kunstenaar niet heeft gekozen voor vrolijkere kleuren/vormen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *