Op zoek naar een batterijtje voor de koortsthermometer

Omdat onze prachtige, moderne koortsthermometer de hele tijd Lo aangaf, dacht ik: Lo? Dat is vast een zwakke batterij. Maar nieuwe opgeladen batterijen boden geen soelaas. Misschien kon onze oude Kruidvat-thermometer dan onze temperatuur meten. Het piepkleine knoopbatterijtje van dat ding bleek ook uitgeput. Dan maar naar buiten. We gaan op batterijenjacht.

Het ziet er buiten zo midden op de dag eigenlijk gewoon uit. Behalve dan dat de tegenliggers op Pelikaanbrug elkaar echt proberen te ontwijken. Anyway, ik was op weg naar Doe het zelf Wittenburg, daar zouden ze die batterijen wel hebben. Daar keek de man die me hielp naar het type-nummer van het knoopbatterijtje en schudde zijn hoofd. Van een koortsthermometer zeker?, vroeg hij. Die zijn allemaal uitverkocht. Voor de zekerheid kocht ik AAA-batterijen voor de digitale moderne thermometer.

Die batterijen leken ook niet te werken. Onze temperatuur bleef Lo. Hij kon onze temperatuur niet meten. Ik zocht online naar hulp, naar de handleiding van dat ding. Moest ik het digitale ding resetten? Lang verhaal kort: er zat een propje viezigheid in het topje van de thermometer. Het topje dat je in je oor stopt… Lo verdween en we hadden 36,3 en 36,4. Keurig. En als je je afvraagt waarom we onze temperatuur meten… We hebben die app van het OLVG, waar we elke dag onze informatie naartoe sturen.

Lenteknoppen…

Teruglopend van Doe het zelf Wittenburg zag ik dat de knoppen van de prachtkastanje op de Laagte Kadijk begonnen uit te lopen. Lente. Troostlente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *