Op naar de boze buitenwereld

Gisteren lekker binnen, vandaag waren we van plan om wat boodschappen te doen. Naar de apotheek, waar ik mijn ventolin moest ophalen. En wat boodschappen voor het eten.

Het voelde buiten niet echt anders dan anders. Behalve dan natuurlijk als je iemand tegemoet liep, waar je keek: zal ik die persoon links of recht passeren. Op de Pelikaanbrug liepen we op het voetpad en voor ons gingen tegenliggers snel naar links, weg van ons ‘oudjes’. Duidelijk een beetje schichtig…

In de Appie bij de Molen zag ik twee oudere mannen met een stevige mondkap. In de Vomar stond iemand te collecteren, maar, vroeg ik me af: wie heeft er geld bij zich? Je koet overal met je pasje betalen, dus geen los geld en je moet bij die collectant dichtbij komen om wat in zijn collectebus te doen. Bij de slijter in die Vomar voelde ik me eigenlijk net zo als de mensen die nog even snel naar de koffieshop wilden voor hun weed. Bij deze Vomar is het een klein slijterijtje, waarvan de ingang was afgesloten.

En Klaas kwam ook al niet…

Ik moest op een belletje drukken om iemand te roepen die me kon komen helpen. Dat belletje zag ik natuurlijk niet meteen. Maar ook toen ik had gebeld, duurde het nog een tijdje voordat iemand kwam om me te helpen. Ik voelde me de junk voor zijn shot. Jim Beam of Talisker? Daarna dus naar de Appie, waar ze eigenlijk alles hadden wat we wilden. En oh ja, de apotheek had gewoon doosjes paracetamol. We zijn weer voor een paar dagen voorzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *