Op de achtergrond loert de corona

Maandag werd onze 2de kleinzoon 1 jaar. Wat te doen om dat te vieren. Naar Amsterdam-Noord met de pont? We twijfelden. Als Mohammed niet naar de berg toekomt, dan… Zo kwam Lisa met de jarige Liam en zijn broer naar ons toe. Het was gezellig, meer dan gezellig zelfs, met onze dochter en kleinzonen. Op de achtergrond loerde het corona-virus.

Het kaarsje uitblazen. Liam is geïnteresseerd in de koekjes.

Het is nu alweer woensdag. Het bestelde meel voor het broodbakken kwam gisteren aan. Brood voor de komende maanden. Onze Appie had gisteren genoeg spullen om bijvoorbeeld vandaag een heerlijke pompoensoep te bereiden. We gaan er bijna niet uit. Gisteren dus even naar Appie. Vandaag bleven we binnen. Ik werkte druk aan het computer-creatiefblog. Voor Linda en mijzelf, die altijd al thuis werkten, is er eigenlijk weinig verschil. Ik zit tussen 9 en 10 achter mijn iMac en begin te schrijven.

Toch voelt het anders. Op een of andere manier voelt het alsof je veel meer tijd hebt om iets te doen. Omdat je geen afspraken hebt, omdat je niet per se boodschappen hoeft te doen. Maar dat is natuurlijks vals. Het is toch ineens 1 uur, tijd voor de lunch. En na een dutje op de bank, moet je nog even dit en een telefoontje dat en dan is het alweer tijd voor de Duvel. En eten koken. En dan is het weer avond en kijken we naar Netflix, naar Better Call Saul of een film.

Ik lees veel over dat corona-virus, maar ook weer niet teveel. Als je dat doet word je er gek van. Ik althans. Als we het krijgen, dan zullen we wel zien. We proberen niet besmet te worden. Handen wassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *