Koeien in de wei

©Foto: Vereniging Water, Land en Dijken.
U ben toch ook voor koeien in de wei? De Vereniging Water, Land en Dijken, een vereniging voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer, die de waarde van het gebied in al zijn facetten voor alle bewoners wil vergroten, voert actie voor het behoud van koeien in de wei. Een tijdje terug vroegen ze me of ze mijn meest gevraagde foto, een panorama van koeien in Waterland mochten gebruiken voor spandoeken voor deze actie. Zeker mocht dat en ik was benieuwd naar de spandoeken en had gevraagd of ze me op de hoogte wilden houden wanneer ze er zouden hangen.
Gisteren kreeg ik een mail dat de spandoeken er zijn en dat er bijvoorbeeld eentje bij Albert en Angela Hoeve (van de Stadshoeve)  Zunderdorpergouw 29, Zunderdorp hangt. En er waren al foto’s! En kijk! Daar op de achtergrond: de Stompe Toren van Ransdorp.

You also want to see cows grazing in the meadows?
The Dutch Water, Land and Dykes Association recently bought one of Hans’ ‘Cows in Waterland’ panoramas to use on a campaign banner, to make people more aware of the necessity of keeping cows grazing outside in our dutch fields, farmlands and meadows.
Today they emailed Hans a photo of one of the banners in Waterland – an agricultural and natural area north of Amsterdam.
In the background Randsdorps famous Stumped Tower!

5 thoughts on “Koeien in de wei”

  1. Dat is ook een van mijn favoriete foto’s. Als ik ooit geld over heb dan is het zeker voor een koeienfoto van jou Hans!

  2. Prachtige foto en goede actie! En als die koeien dan in de wei staan, zou het ook mooi zijn als er een boom stond waaronder ze konden schuilen voor zon en regen. In zuid Engeland, waar we waren, zag je altijd wel een oeroude boom midden in een weiland en de koeien lagen en stonden zo heerlijk in de schaduw van de boom. Hier in Holland worden de weilanden ‘schoon’ gehouden, maar voor wie? De koeien hebben liever een boom en voor het natuurschoon is het ook veel beter. Door de ruilverkaveling is het Hollandse landschap toch al erg verarmd. Geen oude bomen en houtwallen meer.

  3. Leuk, die foto hebben we ook in de gang hangen!
    Maar buiten op het spandoek doet hij het ook erg leuk (en als je heel goed kijkt zie je in de verte ook een koe bovenop de stompe toren van Ransdorp staan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *