Het strijken van de vlag…


Heel trouwe volgers van de Fredleeblog weten dat ik nogal eens de Oosterkerk heb gefotografeerd en als u het niet weet, nou, klik dan maar eens hier aan de zijkant bij Categories op Oosterkerk en dan ziet u het vanzelf.
Vorig jaar was er slechts één entry met als onderwerp de Oosterkerk. Shame. Het is niet dat ik hem niet fotografeerde, maar u kreeg de foto’s niet te zien. Ik fietste, wandelde, of reed liever een rondje om de Stompe Toren van Ransdorp.


In ieder geval hing gisteren de vlag uit en die legde ik vast. Met een nieuwe – vaste – 135mm lens die ik had aangeschaft voor mijn D700. Lekker scherp en lekker dichtbij, waardoor ik ook kon zien wat er in de toren plaats vond. En zo zat ik omstreeks kwart over vijf ‘s avond te wachten op het strijken van de vlag en op de persoon die de vlag zou gaan strijken. En daar was hij! Strijken maar! Klik! Klik! Klik!
Ik maakte er in Photoshop het volgende filmpje van:
Klik hier om het strijken van de vlag te zien.
(En als u wilt weten hoe het filmpje gemaakt werd: ik koos vanuit het File-menu bij Scripts voor Load files into stack. Ik koos de 25 jpeg-bestanden die ik van de foto’s had gemaakt om als stapel in Photoshop te laden en klikte Attempt to Automatacally Align Source Images, waardoor de foto’s precies pas over elkaar heen kwamen te lgigen. Ik maakte de animaties vanuit het animatiepanel en voerde de animatie uit als Quicktimefilmpje.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *