Everpix Flashback en de TOP-printcollectie

Zicht op Oosterland, vanuit Den Oever.
Zicht op Oosterland, vanuit Den Oever.

Sinds februari dit jaar heb ik mijn foto’s, al mijn digitale foto’s (165.463 om precies te zijn,) verzameld in de laatste 10 jaar, in hoge resolutie bij Everpix staan. Vanuit Lightroom stuurt Everpix telkens als er nieuwe foto’s zijn, die naar de servers van Everpix en kunnen we ze overal waar we maar willen, maar vooral op onze iPads, bekijken.
Sinds een paar maanden heeft Everpix de service Everpix Flashback, waarbij Everpix de foto’s verzamelt die op een specifieke dag genomen zijn. Vandaag, 6 oktober, dus alle foto’s die op een zesde oktober geschoten zijn.
In 2007 waren Mrs.Fredlee en ik op zes oktober in Den Oever, bij de zeeverse vismarkt, en daar, in Den Oever schoot ik bovenstaande foto.
Gisteren, 5 oktober, toonde Everpix Flashback me een foto uit Los Angeles uit 2011, waar ik was voor Adobe MAX. Onderstaande foto maakte ik tijdens het afsluitende feest:

Tijdens Adobe MAX 2011.
Tijdens Adobe MAX 2011.

Daarnaast heb ik nog een project, waarvoor ik het idee kreeg bij The Online Photographer. Het is de bedoeling elke dag een print te maken van een foto, zo goed als je dat kunt. En de geprinte foto bekijk je een jaar later weer en dan kijk je of je het nu anders zou doen. Ik ben er een paar maanden mee bezig en ik combineer het met de foto’s die Everpix Flashback met elke dag laat zien. Vandaag dus die uit Den Oever, gisteren die uit L.A.
Als ik geen nieuwe foto heb, dan schotel ik u een oude foto voor uit de digitale fotocollectie. Het is maar dat u het weet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *