Een pijnlijke trap…

Langs de oude Hondsbossche zeewering, aan de Pettensekant zijn twee trappen gebouwd. Eentje vlakbij Zand tegen zee en eentje verderop richting Camperduin. Trappen van staal. Bovenaan is er, als je vanaf beneden komt, aan de linkerkant nog een plateau met een paar extra treden, zodat je nog wat hoger kunt en over de duien en Petten en de polder kunt uitkijken.
De architect die de trappen ontwierp omschrijft ze op zijn site als volgt: Tijdens het ontwerptraject waren er geen gegevens beschikbaar over de vorm en hoogte van de toekomstige duinen. Om dit probleem te omzeilen hebben wij een trap ontworpen met hoge wanden. Deze wanden snijden straks door de duinen met daartussen een houten trap. Bovenop de dijk is een verbreding in de vorm van een balkon. Hier kan men van het uitzicht genieten aan beide zijden van de dijk. De zee en de achter liggende polder.

De nieuwe trap langs de dijk.
De nieuwe trap langs de dijk.


Over dat balkon wil ik het even hebben. Ik beklom begin deze week de trap en dacht: ‘hee!, de trap gaat aan de linkerkant nog iets door. Leuk voor een uitzichtsfoto.’ Ik klom nog een tree omhoog en stapte een klein stukje naar voren met mijn camera voor mijn ogen.
Ik flikkerde 20 of 30 centimeter omlaag, maar omdat het zo onverwacht was – ik dacht dat het een uitzichtsplateau was – verwachtte ik geen afstap naar beneden en verloor ik mijn evenwicht en viel met een flinke klap met mijn dijbeen tegen de stalen zijkant van de trap.
Dit was het moment van afdrukken toen ik van de tree viel...
Dit was het moment van afdrukken toen ik van de tree viel…

Stom natuurlijk, maar ook weer niet. Waar ik op was gaan staan was geen uitzichtsplateau, maar een bankje, dat moest het in ieder geval voorstellen. Ik dacht dat het de bovenste tree was en daar verwacht je dus geen afstap achter. Ik niet in ieder geval. En als je recht vooruit kijkt, van het uitzicht geniet, kijk je niet naar beneden. Gelukkig niks gebroken, maar wel erg pijnlijk.
En dit is de blauwe plek, vier dagen later.
En dit is de blauwe plek, vier dagen later.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *